Intrebari si raspunsuri despre serviciile foto

Daca aceasta lista de Intrebari si raspunsuri despre serviciile foto nu abordeaza toate aspectele de care sunteti interesati, va rog nu ezitati sa ma contactati si bucuros va voi raspunde tuturor intrebarilor. 0744520913 – salut@ghortin.ro , sau prin formularul de contact

Te poti deplasa intr-un alt oras pentru nunta noastra?

Desigur. Chiar imi place sa calatoresc si sa descopar oameni frumosi, noi locuri si provocari fotografice. Ma voi deplasa acolo unde voi veti decide sa va celebrati iubirea.

Putem stabili o intalnire inainte de a ne hotari daca vom colabora?

Bineinteles. Chiar recomand acest lucru. Consider ca unul dintre cristeriile cele mai importante in alegerea fotografului este tocmai conexiunea cu acesta. Sa cunosti si sa intelegi omul care iti va fotografia cel mai important eveniment din viata ta, este absolut necesar in vederea obtinerii unor fotografii care sa te reprezinte. Daca distanta este un impediment, ne putem cunoaste prin videocall.

Putem vedea o nunta cap-coada pentru a ne convinge?

Bineinteles, daca ne vom intalni, cu drag va pot arata o nunta integral. Cu toate acestea, fotografiile pe care le gasiti postate pe site-ul meu sunt cuprinzatoare si reflecta in totalitate modul in care vad eu sa imortalizez evenimentul vostru.

Cate fotografii primim?

In cazul unei nunti veti primi in jur de 600 de fotografii editate, iar in cazul unui botez 300 de fotografii. Acest numar de fotografii, desi uneori este depasit, va asigur ca acopera toate momentele evenimentului vostru. Si ca sa elimin orice dubiu, nu ma voi opri vreodata din fotografiat doar pentru ca am atins limita.

Fotografiile le veti primi imediat ce sunt gata prin e-transfer pentru a le viziona “la cald”, dar le veti primi si pe stick personalizat*

*vezi oferta de servicii foto nunta „Love”

In cat timp primim fotografiile?

Imi doresc si sunt motivat sa livrez materialele in cel mai scurt timp posibil, dar niciodata in detrimentul calitatii. Fotografierea unui eveniment nu se rezuma doar la orele petrecute in acea zi, chiar daca prezenta mea este vizibila doar atunci. Ulterior evenimentului, toate fotografiile rezultate in urma selectiei sunt prelucrate fara exceptie. Toate acestea necesita timp, rabdare si multa atentie.

Prin prisma acestor argumente, fotografiile vor fi livrate in maximum 90 de zile. Binenteles, acesta este termenul maxim, intrucat, in functie de perioada si de numarul de evenimente pe care le-am contractat, acest termen poate fi mai mic.

Fotografiati in format RAW? Putem primi bruturile?

Da, modul RAW ofera cea mai buna calitate a imaginii pe care o poate scoate aparatul de fotografiat. Este practic echivalentul negativului de film. Din acest considerent, raw-urile necesita implicit prelucrare, iar livrarea bruturilor nu are nici o relevanta, fotografiile fiind editate in stilul de pe site.

Cum abordati din punct de vedere fotografic un eveniment?

Abordarea mea este un mixt de fotojurnalism (documentar) si portretistica. Provocarea in fotografierea unei nunti sau a unui botez consta in faptul ca esti pus in fiecare clipa sa cauti alte perspective si alte abordari de a captura succesiunea de momemte. Veti primi atat fotografii color, cat si alb-negru, instantanee, oficiale (cele de grup), fotografii “fashion” (acele fotografii de la sedinta foto, pregatiri unde va voi indruma spre acele pozitii cat mai avantajoase din punctul de vedere al luminii, incadrarii) si fotografii de detaliu (bijuterii, rochie, costum, buchete).

Puteti fotografia in alt stil?

Fotografiile mele sunt sincere, respecta adevarul si naturaletea momentului vostru. Iubesc fotografiile alb negru si acestea vor reprezenta undeva in jur de 20% din numarul total de fotografii predate. Nu imi place sa “manipulez” fotografiile in Photoshop, pe care il voi folosi strict pentru a da valoare unei fotografii si nu pentu a modifica realitatea.

Ce implica o sedinta foto cu mirii? Ce ne recomandati?

Ar fi atatea de spus, dar voi incerca cat mai succint sa va ofer cele mai pretioase sfaturi:

* Alocati sedintei foto un timp suficient. Aproximativ 2 ore. Adunati celor 2 ore si timpul necesar deplasarii catre si de la locatia unde va avea loc sedinta (traficul din marile orase este un element important in programul mirilor)

* Alegeti din timp locatia. Luati in considerare variantele posibile din proximitatea bisericii sau a restaurantului si obtineti toate aprobarile necesare, daca optati pentru o locatie de interior. In cazul locatiilor interioare, si nu numai, se solicita aprobare si/sau plata unei taxe.

* Alegerea momentului zilei. Cel mai bun moment al zilei pentru a face fotografii in aer liber este inainte de apusul soarelui (ora poate sa difere in functie de luna, anotimp). Stiu ca asta ar putea sa ridice anumite probleme legate de buna desfasurare a programului, iar daca lucrurile stau astfel atunci va pot linisti spunandu-va ca putem efectua sedinta foto in orice moment al zilei. Dar daca va doriti fotografii calde, scaldate in razele portocalii ale soarelui atunci nu excludeti posibilitatea unei sedinte foto de dupa-amiaza care sa aiba loc intr-o alta zi.

* Alaiul. Chiar daca sunteti tentati sa invitati cat mai multi prieteni si familia la sedinta, va asigur ca prezenta mai multor persoane nu e intotdeauna cea mai buna idee. Sedinta foto va e dedicata si trebuie sa profitati de aceasta, in plus, sunt sigur ca nimeni nu se va supara daca ii rugati sa nu va insoteasca sau eventual sa vina in locatie in apropierea orei la care sedinta ia sfarsit. Ocazii pentru fotografii de grup vor fi din plin, va asigur: la biserica, la petrecere.

* Relaxarea. Un sfat: delegati din vreme cat mai multe din lucrurile care trebuie facute in ziua nuntii. Va asigur ca prietenii sau familia se vor simti onorati si apreciati cand primesc mici sarcini menite sa va ajute. Nu incercati sa le faceti voi pe toate, ganditi-va si la voi si la sarbatoarea voastra pe care trebuie sa o celebrati si sa va bucurati de ea.

Realizati si albume foto-carte?

Binenteles. Pot realiza albume intr-o varietate de dimensiuni, avand coperti din piele, piele ecologica, lemn, hard-cover sau textil.

Albumele sunt tiparite la un laborator dedicat si vor fi de calitate superioara. Fotografiile de prezentare de pe site sunt o dovada pentru calitatea lor. De asemenea, daca avem ocazia sa ne intalnim va voi arata si un asftel de album de prezentare. Chiar daca considerati ca fotografiile digitale sunt suficiente pentru a imortaliza momentul vostru, derularea lor pe pc nu va fi niciodata la fel de accesibila si de incarcata de emotie precum rasfoirea lor in format tiparit.

Cine face selectia fotografiilor pentru album?

Selectia fotografiilor pentru album o veti face chiar voi, in maxim 14 zile de la primirea acestora (link download).

Oferiti mai multe pachete de servicii?

Binenteles. Pachetele de fotografiere sunt diverse si, mai mult decat orice, pot fi personalizate. Niciun eveniment nu seamana cu altul si asa trebuie sa fie, de aceea, sunt deschis sa discutam despre momentul vostru cat si despre asteptarile si dorintele voastre.

Vezi oferta foto de nunta AICI

Se semneaza un contract de prestari servicii? Primim factura fiscala?

Da. Intotdeauna se semneaza un contract care va contine detaliile evenimentului vostru, pachetul de servicii si costurile aferente. De asemenea, la momentul semnarii contractului se va achita un avans de 30% din valoarea contractului. Si da, pentru toate serviciile prestate emit factura fiscala.

Asigurati si servicii video?

Eu ofer doar servicii de fotografiere, dar va pot recomanda, in cazul in care decideti sa colaboram, colegi videografi talentati.

Ma poti urmari si pe social media: Facebook si Instagram

×

Salut!

Daca ti-a placut portofoliul meu, te invit sa colaboram.

× Rezerva data